Hjem / Tjenester / Akupunktur / Sagt om akupunktur

Sagt om akupunktur

Article index

  1. Akupunktur
  2. Akupunkturopplevelser
  3. Nålefølelse

Nålefølelsen

"Akupunktur kjennes som startskabler. Det går gjennom det hele."

"Magisk effekt - det bare strømmer gjennom."

"Selv om det dovner litt bort, kjenner jeg masse. Jeg kjenner det veldig, det er ikke vondt, det jobber veldig i magen."

"Nå ble jeg varm i ryggen."  "Det iler varmt mellom punktene."

"Må knipe igjen ett eller annet sted for å hindre det raset som er på gang. Det bobler. Samtidig er det godt."

"Det kjentes ut som nålen sto lenger oppe på armen. Det bølget gjennom alle musklene."

"Det jobber, det skjer noe i kroppen, smertene i skulder/nakke/rygg ble først verre et par dager. Jeg tisser brunt etter akupunktur og får bomull i hodet. Så slipper det taket. Jeg føler at det renser opp."

"Det fordamper fra kroppen."

"Det skjer noe med en gang i kroppen. Den klam varme følelsen forsvinner."

"Det er rart det her, en føler at det skjer noe rundt i kroppen."

"Det skjer noe i kroppen som føles riktig."

"Det skjer noe i kroppen. Må holde øynene oppe for ikke å bli dratt av gårde og miste kontrollen."

"Kom opp ting fra gammelt av. Trodde jeg var ferdig med dette etter å ha gått i terapi og behandlet dette over mange år. "

"Nå går gåsehuden uttapå leggen."

"Det vekslet mellom kaldt og varmt i armen, og den er skikkelig tung."

"Nå har det snudd, nå går det lettere. Det går så greit. Den motstanden jeg følte er over. Det går lett med arbeidet. Noe av det pågangsmotet, den energien jeg hadde som ung har kommet tilbake."

"Det er rart, men jeg kjenner nålene annerledes nå enn da jeg startet med behandling. Nå er det ikke så vondt, men jeg kjenner ømheten bedre."

"Det er rart hvor forskjellig det kjennes hver gang. I dag har det jobbet skikkelig. Jeg kjente det dypt i kroppen. Det er ikke bare i huden og ytterst, men det er dypt inne. Jeg kjente punktet i albuen (Ht3) som gikk til hjertet. Når jeg gikk hos den andre akupunktøren kjente jeg det ikke i det hele tatt og sovnet med en gang."

"Jeg kommer tilbake til deg, nålene til han andre virket ikke. Du bruker flere nåler, og det trengs. Det er da jeg får effekt. I dag trenger jeg den på toppen av hodet og de i ørene for nå er jeg så stressa i forhold til en sak."

"Det var først når du satte mange nåler at det føltes at det virket."

"Det er forskjell på nålefølelse. En jeg var hos lirket nålene inn, jeg kjente det ikke. Nålefølelsen kom, men det tok tid. Her kommer den med en gang."

"Kjenner at det strømmer energi mellom nålene."

"Det er rart, jeg kjenner det helt annerledes nå, disse nålene, enn når jeg startet. Nå kjenner jeg koblingene."

"Jeg var hos fysioterapeuten også satte vedkommende noen nåler på meg, men da kjente jeg at jeg får bedre effekt av de nålene jeg får her. Derfor vil jeg gå her."

 

Akupunktur

”Det er så godt å komme hit. På et legekontor er alt så seriøst, får resept på alt mulig, blodprøver, sprøyter. Jeg har kastet mange medisiner som ikke har virket. Her hjelper akupunktur for mange av plagene. Nedstemthet, utmattelse, trett, sliten og hodepine."

"Mannen min tørr ikke å gå til akupunktur. Han er redd for at det blir et psykologisk intervju og at han må blottstille seg. Han er redd for hva som skjer med seg. Jeg har sagt til han at akupunktur ikke er så alternativt lenger. Det er godkjent av leger. Det er noe konkret og ikke noe mystisk noe."

 

Harmoni/ro/velvære

"Det var deilig, dyp avslapning, følte at jeg sank dypt ned i madrassen."

"Kommer i en transetilstand. Der er helt merkelig. Ble veldig avslappet, også på jobben på mandag, selv om det var masse stress. Bare sett masse nåler! Kunne ikke klart å slappe av sånn hjemme."

"Det skjer noe i kroppen når jeg ligger her. Det er vanskelig å beskrive hva jeg kjenner, men det kommer en stor ro. Det skjer noe. Det er helt klart at det skjer noe."

"Jeg ble sånn fandenivoldsk avslappet."

"Jeg blir rolig, sover godt og blir avslappet. Kjenner det i hele kroppen."

"Alle bekymringene forsvinner når en ligger slik. En slapper så godt av. Dypt innpust."

"Har aldri klart å ligge i ro så lenge uten å bevege meg."

"En ro, en tilstand mellom søvn og hvile."

"Det er så rart, roen kommer ikke fra hodet - og det er jo der det er."

"Det er som å gå i en meditativ behagelig tilstand i hverdagen, slik som man opplever under Qigong trening, men det er der hele tiden."

"Det er veldig avslappende."

"Angsten som vanligvis sitter i magen og dypt under ribbena forflytter seg ut i beinet og ned i venstre tå. Det var rart, men godt. Dette hjelper bedre enn psykoterapi. Det skjer noe, jeg blir klarere i hodet."

 

Barnløshet/Graviditet/Gynekologi

"I dag var jeg oppom jordmora for å vise barnet. Hun trodde ikke på fødselsigangsetting med akupunktur. Den dagen hun anslo 14 dager eller mer til fødsel fikk jeg akupunktur og fødte dagen etter."

"Det går greiere med IVF når jeg får akupunktur. Jeg blir roligere og takler det mer avslappet."

"Når jeg går her kommer mensen regelmessig og er normal. Uten akupunktur blir den bare tykk brun utflod. Det er rart. Akupunktur er rart."

"Akupunktur ga god eggkvalitet, jeg kunne fryse ned egg. Neste runde var jeg lei av alt og orket ikke noe behandling. Eggkvaliteten var da dårligere. Jeg tror at akupunktur har hatt effekt på eggkvaliteten for min del."

"Det skjer noe i kroppen som føles riktig. Hadde 17 egg. Fler var i klasse 2, det er veldig bra kvalitet. Jeg tror det har noe med akupunktur å gjøre, men jeg sa ikke at jeg brukte det."

"Helt utrolig fantastisk effekt av akupunktur! Dette skulle være et tilbud til alle gravide. Jeg tror de ville spart sykepenger og sykmeldinger på det."

"Jeg trodde ikke akupunktur kunne virke så bra mot hetetokter og overgangssymptomer. Fra flere hetetokter daglig til ingen."

 

Astma/pust

"Legen spurte når jeg skulle ha ny resept på Pulmicort; - bruker du cortison? - synes du egentlig den har effekt og hjelper det? - Nei, for å være ærlig synes jeg akupunktur virker bedre."

 

Rygg

"Jeg har hatt det så fint! Ikke vondt i ryggen i hele sommer. Og jeg som har hatt det så vondt så lenge. Jeg trodde ikke det var mulig å bli så bra."

”Trodde ikke jeg skulle bli rett i ryggen av akupunktur. Akupunktur har gjort meg bevisst på holdning og pust og hvor spenningene sitter i kroppen. Fått kontakt med psyken.”

"Noe skjedde under behandling. Det gikk et trykk oppover fra brystet og gjennom halsen. Og det var farger i hodet.  Noe løsnet i hodet, et stort rom. Det var godt. Klarer meg på mindre medisiner som gir bivirkninger, og jeg føler meg mye bedre."

 

Smerter/immunforsvar

"Tannverken forsvant under akupunktur."

”Det er rart å merke hvor effektivt dette kan være. Hoste/forkjølelse blei bra. Jeg kunne gå i selskap og hadde det bra.”

 

Energi

”Det er lettere å ta seg inn etter akupunktur. Jeg kommer fortere tilbake, jeg blir ikke så fullstendig utslitt. Kan bare hvile litt.”

"Etter behandling kjente jeg at jeg fikk lyst til å gjøre noe. Og jeg pusset vinduer. Det hadde vært helt utenkelig dagen før. Jeg følte også mindre smerte i kneet, det er bedre."

 

Syn

”Du ser vel ikke bedre sa øyelegen. Jeg ser nå klokka di på veggen, det gjorde jeg ikke før. Synstesten viste bedring fra 40 % til 80 %.”

"Jeg ser farger på personer på TV og ser maskene i strikketøyet."

"Akupunktur hjelper. Har fjernet ekstra skjerm foran TV'n og kan lese teksten likevel. Akupunktur holder degenerasjon av synsnerven ved like."

"Ser ut til at akupunktur holder synet i sjakk. Jeg er veldig fornøgd. Jeg ser klarere etter akupunktur. Ser tallene på badevekta. Tror det virker på grå stær. Øyelegen utsetter grå stæroperasjonen. Er sikker på at jeg ikke kunne kjørt bil uten akupunktur."

 

Diverse

”De medisinske undersøkelsene viste normale funn ennå det bare er kort tid siden legen mente det var nødvendig med operasjon.”

"Det var rart, jeg ble bare helt bra (kom med svimmelhet, slapp, utafor, diaré). Pling! så var jeg våken."

"Selv om akupunktur ikke virker på det jeg kom for, så gjør det noe godt/riktig i kroppen likevel."

"Fysioterapi er bra og deilig (mot bekkenløsning), men det er akupunktur som virker."

"Nå når jeg har lært å kjenne kroppen min bedre, har jeg blitt mer mot bruk av medisiner."

"Jeg kom for å få hjelp for barnløshet, men akupunkturen hjalp meg til å ta beslutning om å skifte jobb, og nå ønsker jeg ikke å bli gravid likevel."

”Jeg kom for infertilitet, og jeg har ikke hatt migrene på ett år.”

 

Åndelige opplevelser:

"Jeg opplevde å puste med hendene. Jeg så gult og blått lys som gikk om hverandre som på to disker."

Under fjerning av slaggstoffer eller det vi kaller for "Damp": "Jeg opplevde å se tåke fra kroppen og opp forbi hodet under behandlingen."

 

Akupunkturdiagnoser og medisinske diagnoser

"Jeg var her torsdag, du sa at det var noe med Lungepulsen. Fredag ble jeg lagt inn på sykehuset med lungebetennelse."

En bruker kom tilbake til akupunktur etter flere år. I mellomtiden hadde vedkommende vært sykehusbehandlet for betennelse i Lever og Galleblære. I journalen fra første besøk var akupunkturdiagnosen: Damp Heat i Liver and Gall Bladder.