Hjem / Publikasjoner / Artikler / Dokumenterte virkemekanismer for akupunktur

Dokumenterte virkemekanismer for akupunktur

Hemmeligheten bak effekten av akupunktur er avslørt. Ny kunnskap vil bane vei for mer effektiv akupunkturbehandling og ny medisin.

En studie publisert i Nature Neuroscience i mai 2010, har vist at en halvtimes akupunkturbehandling med rotering av tynne akupunkturnåler øker utskillelsen av adenosin fra celler. Adenosin binder seg til A-reseptorer på nerveceller som har forbindelse til sentret for smerteoppfattelse i hjernen. Adenosin demper smerte, øker blodgjennomstrømningen og det omliggende vev får tilsendt rikelig med næringsstoffer. Adenosin stresser ned celler, roer smertenerver og demper ufrivillige muskelskjelvinger (f.eks. ved parkinsons sykdom). Gjennom adenosin demper akupunktur smerte uten å lamme muskler. Adenosin produsert av akupunktur demper betennelsesreaksjoner som kan være årsak til leddgikt. Det får blodkarr til å utvide seg og kan derfor ha god effekt på høyt blodtrykk og urolig hjerte.

Smertelindring av akupunktur kan ha kort effekt, men enkelte legemidler kan forlenge effekten. Det er vist at akupunktur sammen med Pentostatin, som brukes ved leukemi behandling, gir 2-3 ganger så lang smertelindring ved å hemme nedbrytingen av adenosin.

Studien konkluderer med at akupunktur har nyttige egenskaper som ikke finnes hos noe legemiddel. Det har smertelindrende effekt som ikke lammer musklene og er uten bivirkninger. 
Kilde: http://www.nature.com/neuro/journal/v13/n7/pdf/nn.2562.pdf   

  • Currently 0 out of 5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Rating: 0/5 (0 votes cast)

Thank you for rating!

You have already rated this page, you can only rate it once!

Your rating has been changed, thanks for rating!

Log in or create a user account to rate this page.

Comments

Log in or create a user account to comment.